Bartele Gallery verkoopt originele antieke kaarten, onze collectie omvat een breed scala aan authentieke antieke kaarten uit de 16e tot de 20e eeuw. Wij bieden duizenden antieke kaarten aan, waaronder antieke kaarten van Azië, antieke kaarten van Europa, antieke kaarten van Amerika, antieke kaarten van Australië, antieke kaarten van Oceanië, antieke kaarten van Afrika, antieke wereldkaarten en antieke zeekaarten. We gebruiken de termen 'oud' of 'antiek' om te verwijzen naar elke kaart die meer dan 100 jaar geleden is gedrukt. In zeldzame gevallen kunnen we een kaart aanbieden die minder dan 100 jaar geleden is gepubliceerd als we denken dat het stuk interessant is.

De oudste kaarten werden doorgaans gedrukt op een houten blok dat in reliëf was uitgesneden en vervolgens met inkt was beschilderd. Koper- en staalgravures vormen de overgrote meerderheid van de antieke kaarten die tegenwoordig te vinden zijn. Bij dit proces werd de afbeelding omgekeerd in de metalen plaat gesneden, die vervolgens werd geïnkt en met een vel papier in een pers werd geplaatst en de inkt in de groeven zou de afbeelding produceren. Koper, een zachter metaal, werd gebruikt vanaf het begin van de 16e eeuw tot ongeveer 1820. Bijna alle gegraveerde kaarten van na 1830 werden op staal vervaardigd. Lithografie begon ook in het begin van de 19e eeuw en stelde de kunstenaar of kaartenmaker in staat rechtstreeks op een speciaal geprepareerde steen te tekenen.

Ontdek onze collectie antieke kaarten door een specifieke categorie te selecteren of gebruik de zoekbalk. Heeft u hulp nodig bij het vinden van een bepaald product of heeft u andere vragen, neem dan gerust contact met ons op.